Logo Coneco

Volg ons

blog

Blik achter de schermen tijdens Coneco Familiedag

Coneco

Hoe kun je thuis uitleggen wat je werk in de meet- en regeltechniek inhoudt? En wat gebouwautomatisering of een bodemenergiesysteem is? Laat dat maar aan onze enthousiaste collega’s over! Tijdens de Familiedag gaven ze een verhelderende blik achter de schermen.  

Als personeelsvereniging zijn we een paar maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen en op zaterdag 25 mei was het zover: de Coneco Familiedag. Voor deze dag waren er twee doelen: een leuke activiteit voor alle collega’s, hun partners, kinderen en familie organiseren. En het thuisfront laten zien: wat doen we nu eigenlijk bij Coneco? Na veel brainstormen is zo het idee voor deze dag ontstaan. 

We wilden het thuisfront laten zien wat we allemaal doen bij Coneco? Bekijk bovenstaande animatie.

Werkwijze van dichtbij

Tijdens de Familiedag konden bezoekers in groepen de ‘Coneco Tour’ volgen: een rondleiding door het kantoor in Alblasserdam, waar enthousiaste collega’s vertelden wat ons werk inhoudt. Meteen een mooie kans om de werkplek van je moeder, vader of partner eens te zien! De route over de verschillende afdelingen was zo opgezet, dat hiermee ook de werkwijze binnen Coneco zichtbaar werd. Na het welkomstwoord door de directie, volgde het stappenplan van sales. Daarna naar de uitvoering, met een toelichting op ontwerp (paneel- en software engineering) en inbedrijfstelling. Vervolgens naar het team van service & onderhoud en tot slot een uitleg over bodemenergiesystemen. Aan de hand van video’s, presentaties en praktijkvoorbeelden werd duidelijk wat ons werk in de meet- en regeltechniek zo boeiend maakt.

Familiedag 2024: trots en verbinding. Een samensmelting van Coneco familieleden maakte deze familiedag tot een groot feest, waar zowel jong als oud met plezier op terugkijkt.

Mariëlle de Gruiter, Mens en organisatie

In het echt

Voor de kinderen was er in het gebouw een puzzeltocht uitgezet, met een cadeautje voor de goede oplossing. Elke Tour eindigde buiten, waar een terras was ingericht met oud-Hollandse spelletjes en foodtrucks. Hier kon iedereen genieten van een hapje en een drankje en kennismaken met de familieleden van collega’s. Behalve het plezier en de gezelligheid op deze dag, heeft iedereen nu ook ‘in het echt’ kunnen zien waarom we software ontwikkelen, hoe een bodemenergiesysteem werkt of wat een regelkast is. En dat was precies de bedoeling van de Familiedag.

Trots op geslaagde dag

De PV bestaat uit: Jan-Pieter van Berchum, Ron Eversteyn, Robert Overbeek, Bianca van Veen en Anne Wijnolts-Tromp. Met elkaar kijken we trots terug op een drukbezochte en geslaagde Familiedag. Dat blijkt ook uit de reacties van onze collega’s én het thuisfront!

Mijn familie vond het heel leuk om een kijkje te nemen bij Coneco en mijn werkplek te zien. Ze waren onder de indruk van wat er allemaal gerealiseerd wordt en vonden het supergoed geregeld. Daar sluit ik me helemaal bij aan!

Annemieke 

Bevlogen collega’s vertelden het verhaal van Coneco. Het thuisfront heeft zo meer inzicht in de werkzaamheden en meer binding met verschillende collega’s en hun partner. De Coneco familie is uitgebreid met ons thuisfront.

Edwin  

Mijn ouders vonden de dag erg geslaagd! Het was leuk om een beeld te krijgen van het bedrijf en om mijn collega’s te ontmoeten. Zelf vond ik het erg leuk om aan vrienden en familie van collega’s te vertellen wat we doen bij Coneco. Opvallend was ook dat iedereen tijdens de Tour lang bij de verschillende disciplines bleef. Voor mij een teken dat ze het interessant vonden!

Tom   

Het was een hele leuke dag. Ik was verrast door de vele geïnteresseerden en de inhoudelijke vragen over warmtepompen en bodemenergiesystemen. Ook leuke reacties van collega’s op mijn presentatie en uitleg. Wat mij betreft een geslaagde familiedag, met lekker eten en drinken als afsluiting.

Eelco  

Wij hebben de Coneco Familiedag allebei als een leuke dag ervaren. 

Kees 

Tijdens deze dag had ik een leuke rol: ik mocht samen met Mariëlle de collega’s en hun thuisfront verwelkomen bij de start van de rondleiding. Mijn thuisfront vond de Tour door het gebouw en de toelichting op de verschillende technieken leuk en leerzaam. En beide zonen hebben na afloop de hapjes en drankjes van de foodtrucks ook als zéér positief ervaren!

Dennis 

Het was superleuk om de partners en kinderen van collega’s te ontmoeten! De PV had alles tot in de puntjes geregeld: rondleiding door het pand, uitleg over de diverse functies, puzzeltocht en buitenspelletjes voor de kinderen, gezellige versiering, foodtrucks met heerlijk eten in een fijne en ontspannen sfeer. Ik ging met een grote glimlach naar huis, trots dat ik bij zo’n tof bedrijf mag werken!

Annette 

Zelf heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad met alle collega’s en familieleden die er waren. Het was wel hard werken als PV-lid, ook met het opbouwen erbij. Maar zo veel voldoening om iedereen bij elkaar te zien en te ervaren dat de bezoekers het naar hun zin hadden.

Anne

De familiedag van Coneco was erg gezellig, goed georganiseerd en informatief. Leuk ook om de werkplek van mijn dochter Anne te zien. Het eten, de bediening door de scouts, de photobooth en spelletjes zorgden voor een ontspannen sfeer zo met elkaar.

Moeder van Anne

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep