Logo Coneco

Volg ons

blog

Ik voel me hier als een vis in het water

Werken bij

Herwin Hoekstra, Servicetechnicus meet- en regeltechniek 

Ik heb tien jaar lang carrière gemaakt bij een installatiebedrijf; van monteur tot eerste monteur en later tot servicetechnicus. Op een zeker moment zag ik de inhoud van mijn functie veranderen en begon ik na te denken over het vak en wat ik leuk vind om te doen. Meet- en regeltechniek vond ik altijd al een interessante verdieping van mijn vak, dus toen ik de vacature zag, heb ik gesolliciteerd.

Je krijgt verstand van alles wat eraan vastzit.

We hebben een aantal verkennende gesprekken gehad en intussen zit ik alweer twee jaar bij Re3com. Hier werk ik met één specialisme. En in dat specialisme zit het vol met variatie en verandering: er komen andere producten op de markt, of Priva komt met nieuwe software. Zo blijft het continu interessant en afwisselend. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel wat gecompliceerder is dan wat ik deed. Je schrijft ook software en je moet weten hoe de installatie werkt. Binnen de meet- en regeltechniek krijg je verstand van alles wat eraan vastzit.

Op een goed moment kom je erachter dat er nog veel te leren overblijft.

Eerst ben ik twee dagen per week naar Coneco in Alblasserdam gegaan om software te leren schrijven. Na een aantal maanden ging ik alleen op pad naar klanten. Dat is een mooi moment, maar ook het moment waarop je erachter komt dat je nog veel kunt leren. De eerste maanden waren redelijk pittig maar daar hadden ze me al wel voor gewaarschuwd. Geleidelijk ging het beter en beter, want ik kreeg alle tijd en ondersteuning om te leren. Op mijn eigen tempo. 

Als ik het ergens naar mijn zin heb, blijf ik.

Intussen voel ik me als een vis in het water. Als ik het ergens naar mijn zin heb, blijf ik. En dat is hier het geval. Er is tijd en energie in me gestoken en dat heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Ik werk deels op kantoor, deels bij klanten en af en toe werk ik een dag thuis. Dat geeft veel variatie en inspiratie. Het is een fijn bedrijf. Ze willen het beste voor jou en je klanten. Ik ben nu servicetechnicus meet- en regeltechniek. Ik heb plezier in mijn werk en ik kijk uit op een mooie toekomst. 

campagne tuiskomen 169 2

Werken bij Coneco/Re3com?

Het gaat erom wat jij wilt: met je leven, met je werk, met je toekomst. Bij Coneco krijg je alle ruimte om te groeien en om een goeie balans te vinden tussen je werk en je vrije tijd. Want als het goed gaat met jou, gaat het goed met ons. Ga voor je toekomst.

Lees meer

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep