Logo Coneco

Volg ons

blog

Je moet de sprong wagen

Werken bij

Wilfried Smit – Servicetechnicus meet- en regeltechniek 

Ik heb van 1999 tot 2006 bij de vloot van de Koninklijke Marine gezeten. Daar heb ik geen spijt van: ik heb veel gezien en aan boord van zo’n schip is er natuurlijk mooie techniek. Op een gegeven moment waren we steeds vaker weg en korter thuis. Daarom wilde ik op zoek naar wat anders. De installatietechniek leek me een mooie richting. Ik ben toen bij een installateur gaan werken waar ik van onderaf opgeklommen ben. Ik werkte er als servicemonteur en deed alles, van onderhoud tot storingen.

Wat mooi hoe dat werkt. Ik wil dat ook.

Gaandeweg begon meet- en regeltechniek me meer te interesseren want ik kwam er zo nu en dan mee in aanraking. Het is bijna een zelfstandig organisme in een gebouw. Je kunt op afstand alles aanpassen, wijzigen en finetunen. Wanneer ga je koelen, wanneer verwarmen? Hoe regel je de schone binnenlucht? Er komt gewoon heel veel bij kijken, vooral softwarematig. Dat fascineerde me steeds meer en op een goed moment dacht ik: wat mooi hoe dat werkt. Ik wil dat ook.

De motivatie zit in de organisatie,

Aanvankelijk leek de stap me best moeilijk. Je gaat toch naar een ander niveau. Eerlijk gezegd heb ik best even geaarzeld. Kan ik het allemaal wel? Maar uiteindelijk won de uitdaging het van de twijfel. En gelukkig maar, want ik ben ontzettend goed opgevangen door mijn nieuwe collega’s. Ze willen je echt helpen en geven je alle ondersteuning die je nodig hebt. De motivatie zit hier in de organisatie en daardoor neemt ook de collegialiteit toe. 

Ik weet precies wat nieuwe collega’s voelen. Daarom help ik ze.

Ik werk nu zes jaar bij Re3com. Als we nu nieuwe mensen krijgen, komen die bij mij terecht. En ik sta klaar om ze te helpen, want ik weet precies op welke vlakken ze ondersteuning nodig hebben. Ik weet ook dat er veel op je af komt, zeker in het begin. En uiteindelijk vind je daar een weg in. Als ik nu naar mezelf kijk is die overstap me enorm meegevallen. Het is een geweldig vak; met diepgang en toekomst.

campagne tuiskomen 169 2

Werken bij Coneco/Re3com?

Het gaat erom wat jij wilt: met je leven, met je werk, met je toekomst. Bij Coneco krijg je alle ruimte om te groeien en om een goeie balans te vinden tussen je werk en je vrije tijd. Want als het goed gaat met jou, gaat het goed met ons. Ga voor je toekomst.

Lees meer

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep