Coneco maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.

Logo Coneco logo

Volg ons

blog

Kennismaken met de wereld van gebouwautomatisering

Beurzen en events

Op de Installatie Vakdagen in Hardenberg konden MBO-studenten uit de regio dit jaar weer kennismaken met de installatiebranche. Tijdens de College Tour gaven Coneco en Re3com de jongeren opnieuw een inkijkje in de wereld van meet- en regeltechniek en gebouwautomatisering. 

Arnout Janze, opleidingscoördinator: “Op de beurs vind je de nieuwste toepassingen en ontwikkelingen in de branche. Speciaal voor MBO-studenten wordt bovendien de College Tour georganiseerd. Een route langs de stands van interessante bedrijven, die hen aan de hand van voorbeelden met de praktijk laten kennismaken. Een initiatief dat Coneco en Re3com van harte ondersteunen.” 

Bewuste keuze

“Het is ontzettend leuk om jongeren de praktische toepassing van ons werk te laten zien. Meestal zijn studenten in technische richtingen zich niet bewust van de mogelijkheden die regeltechniek ze biedt. Nog steeds komen veel mensen min of meer ‘toevallig’ in dit vak terecht; jongeren kiezen niet vaak bewust voor een toekomst in de meet- en regeltechniek of gebouwautomatisering. De College Tour is een uitstekende kans om ons mooie vakgebied onder hun aandacht te brengen.”  

Vak met toekomst    

“De energietransitie, duurzame en slimme gebouwen; gebouwautomatisering is een vakgebied met toekomst. Op de stand demonstreerden we een deel van de techniek daarachter met behulp van een demobord, waarmee we de situatie in een klaslokaal hebben nagebootst. We lieten zien: wat gebeurt er met de lucht in het lokaal als er twintig studenten binnen zijn? En met het CO2-niveau? Hoe kun je dat meten en regelen? Op die manier wordt zichtbaar hoe de complexe techniek werkt, die in veel gebouwen achter de deur van de technische ruimte zit. Want dát is wat meet- en regeltechniek en gebouwautomatisering inhoudt.”

Meer weten over gebouwautomatisering? Bekijk bovenstaande animatie.

Complexe techniek hanteerbaar maken voor de wereld van morgen

Heb jij je MBO-studie Smart Technology, Elektrotechniek of Mechatronica (bijna) afgerond? Zoek je een baan, afstudeerproject of stageplaats en ben je benieuwd naar je kansen in de gebouwautomatisering? Dan wil je vast met ons kennismaken en wij met jou! We hebben verschillende uitdagende vacatures en mooie kansen.  

campagne tuiskomen 169 2

Als je gaat voor je toekomst kom je uit bij Coneco en Re3com

Het gaat erom wat jij wilt: met je leven, met je werk, met je toekomst. Bij Coneco en Re3com krijg je alle ruimte om te groeien en om een goeie balans te vinden tussen je werk en je vrije tijd. Want als het goed gaat met jou, gaat het goed met ons. Ga voor je toekomst.

Lees meer

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep